Katerina Butic som hjalp utrolig meget på turen som Guide, Tolk, Rejsearrangør mm. har på Trolles opfordring sendt os opskriften på det kage som der bled serveret i bussen og til grisefesten. En kage som Katarina og hendes mor var utrolig gode til at bage.
GERMTAJG
Dej:
2,5dcl
mælk
4dcl
vand
40g
gær
1tsk
sukker
1tsk
salt
2dcl
ulje
1200g
mel
1spsk
vanillsukker
2
æg
2
æggeblommer
Fyld
1:
Fyld2:
3spsk
sukker
1,5dcl
mælk
Varmt
vand blandes med mælk. Tilsæt gær, sukker og salt. Røre lidt. Deri tilsættes
ulje, mel og æg. Røre sammen til en ensartet masse.
Skal
hæve, tildækket, et lunt sted i max 1 time. I løbet af den time skal
dejen bankes 3 gange.
Drysse
mel på bordet, dele dejen i 2, rulle den ud(1 cm tyk), smøre fyld på og
rulle sammen.
Komme
lidt ulje i bunden af bageform og komme begge dej-ruller i. Pensle med mælk.
Forvarme
ovn(250˚ ). Når dejen
skal ind, sættes varme ned på 170˚. Efter 15-20min sættes varmen
yderligere ned med 10˚ og dejen bages de sidste 10-15min.
Fyld:
valnød,
sukker og mælk blandes sammen og varmes op, under konstant omrøring, til en
ensartet masse. Fyldet må ikke være flydende, hvis det sker tilsættes mere
valnød og sukker.
Håber det smager !