Opdateret d. 21. maj 2005

10 ÅRS JUBILÆUM.
TUR TIL DVOR NA UNI.
2005.

Katerina Butic som hjalp utrolig meget på turen som Guide, Tolk, Rejsearrangør mm. har på Trolles opfordring sendt os opskriften på det kage som der bled serveret i bussen og til grisefesten. En kage som Katarina og hendes mor var utrolig gode til at bage.

 

GERMTAJG

Dej:  

2,5dcl              mælk

4dcl                 vand

40g                  gær

1tsk                 sukker

1tsk                 salt

2dcl                 ulje

1200g              mel

1spsk               vanillsukker

2                      æg

2                      æggeblommer  

 

Fyld 1:                                                                   Fyld2:

 260g                revet valnød                                         marmelade

3spsk               sukker

1,5dcl              mælk

   

Varmt vand blandes med mælk. Tilsæt gær, sukker og salt. Røre lidt. Deri tilsættes ulje, mel og æg. Røre sammen til en ensartet masse.

Skal  hæve, tildækket, et lunt sted i max 1 time. I løbet af den time skal dejen bankes 3 gange.

Drysse mel på bordet, dele dejen i 2, rulle den ud(1 cm tyk), smøre fyld på og rulle sammen.

Komme lidt ulje i bunden af bageform og komme begge dej-ruller i. Pensle med mælk.

Forvarme ovn(250˚ ). Når dejen skal ind, sættes varme ned på 170˚.  Efter 15-20min sættes varmen yderligere ned med 10˚ og dejen bages de sidste 10-15min.

Fyld:

valnød, sukker og mælk blandes sammen og varmes op, under konstant omrøring, til en ensartet masse. Fyldet må ikke være flydende, hvis det sker tilsættes mere valnød og sukker.

Håber det smager !

 

 

Tilbage til Jubilæum forside